tiistai 28. elokuuta 2012

Come clean, come clean, I know where you´ve been

Vierailu RAV:ssa eli Regionales Arbeitsvermittlungszentrumissa olikin mielenkiintoisempi, kuin osasin odottaa. Kaikki meni ihan sujuvasti ja osasinpa jopa hoitaa asiani saksaksi - kuukaudessa kieli on palautunut ihan siedettävälle tasolle ja pärjään jopa virallisen kielen kanssa. Melkein jopa Züritütschiksi. Tilanteeni näyttää ihan hyvälle näin niinkuin irtisanotun ja työttömyysuhan alla olevaksi. Korvauksia tulen näköjään saamaan ja ihan hyvän arvion mukaan ensimmäisestä päivästä alkaen. Toki paperityötä sen eteen pitää sitten tehdä niin maan pirusti. Ei voi vain mennä iltapäivällä terdelle kaljalle, niinkuin Suomessa varmaan tekisin lotkauttamatta korvaani muille asioille.

Täällä pitää työttömyyskassalle kirjailla monta lomaketta asiaa todistuksineen ja sen jälkeen pitää täytellä lomaketta, johon kirjataan kaikki työnhakuyritykset. Jos tätä lomaketta ei palauta tai palauttaa sen tyhjänä, katkeaa korvaukset. Eli kun miettii sitä, että korvauksen suuruus on ehkä jopa enemmän, kuin mitä saisin Suomessa palkkaa kokoaikatöistä tai ainakin lähelle sitä, niin noita sihteerinhommia tekee ihan mielellään.

Se, mikä tuli yllätyksenä, oli, että virallisessa statuksessani luki: Verheiratet - Ehepartner Getrennt. Eli suomeksi: naimisissa-aviopuoliso asumuserossa.

Vai että sillä tavalla.

Onkohan tässä nyt tapahtunut joku tiedotuskatkos neljän seinämme sisällä? Niinkuin sitten sukulaisille on pidetty kulisseja yllä, niin viranomaiset ovat saaneet virallisesta erosta tiedon - niin, jopa ennen minua.

No tämähän tekee asioista tietyllä tavalla helpompia, mutta olisihan tuo nyt ollut sellainen asia, joka minunkin olisi ollut ihan kiva tietää. Etten mene hoitamaan virallisia asioitani vielä muka naimisissa olevana ja näytä vähän oudolle, kun koneelta virkailijan eteen pomsahtaakin asumuserossa oleva nainen.

Kuinkahan moni asiasta nyt oikeasti tietääkään? Yläkerran sukulaiset? Ovatko olleet viime aikoina hieman etäisiä? Anoppi ja appi? Kuka muu? Lapsemme? Kissamme? Vähän alkaa oikeasti kyllästyttämään tämä kaksinaamaisuus, valehtelu ja asioiden pimittäminen koko ajan. Muistan, että mieheni on kerran aikaisemmassa elämänvaiheessamme kertonut, että hän yrittää pitkittää epämiellyttävien uutisten kertomista mahdollisimman kauan. Eli tässäkin tapauksessa uutinen tuli julki muuta kautta, kuin hänen kertomanaan. Hemmetin nössö, joka ei uskalla kantaa tekojensa seurauksia suorin selin. Aivan uskomaton tyyppi.

Taitaa olla illalla taas perheneuvottelun paikka. Ehkä saan revittyä irti jotakin muutakin, mikä minun tulisi tietää, ennenkuin saan tiedon välikäden kautta. Niih.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kiitos kun saan seurata mielenkiintoista blogiasi. Kirjoitat hyvin ja itse eroprosessin keskellä jo pari vuotta riutuneena, voin hyvin samaistua tunteisiisi. Bongasin eilen telkkarista AVA:lta (netistä myös näkyy)mielenkiintoisen uuden ohjelmasarjan "11 tapaa jättää nainen". Vilkaiseppas sitä. Jään seuraamaan elämääsi ja olen hengessä tukenasi. Vielä me täältä noustaan, vai mitä?

Jääkarhu kirjoitti...

Kyllä noustaan, ihan varmasti!

Kirjoitan tätä blogia selventääkseni omia ajatuksiani, sillä olen aina saanut jäsennettyä asiat parhaiten kirjoittamalla. Kirjoitan myös siksi, että tiedän olevani selviytyjä ja haluan olla vertaistukena samassa tilanteessa oleville sekä tiedän, että saan apua myös niiltä, jotka ovat saman läpi käyneet. Asia on ajankohtainen ja varmasti tulee kaikille yllätyksenä. Paitsi silloin, jos on itse se Toinen Nainen tai Toinen Mies. Oman mieheni käytöksestä parempina päivinä olen myös huomannut, että ei hänkään koe tilannetta kovin helppona. Vaikka hän tekikin kakkaisen tempun, niin näyttää kärsivän aivan yhtälailla ajoittain.

Täällä ei näy kaikki netti-tv:n ohjelmat, mutta yritän koklata, jos tuo näkyisi. Olin vielä Suomessa silloin, kun kokemuksia jättötilanteista etsittiin ja harmittelin, etten tule näkemään ohjelmaa.