lauantai 8. syyskuuta 2012

Tenkkapoo

Oma mieheni ei sitten ollutkaan joutsen. Oliko edes ruma ankanpoikanen?

Tänään on taas niitä päiviä, kun on vaikea uskoa kaikkea tapahtunutta todeksi.

Koko elämä tuntuu niin epätodelliselta ja vieraalta. On vaikea kuvitella, että oikeastaan jatkan tästä eteenpäin omin jaloin, omin voimin. Jalat ovat kylläkin väsyneet ja voimat lopussa. Kuten eräs tuttavani sanoi, pahimpana aikana sitä vaan makaisi selällään ja odottaisi kuolemaa pystymättä ja haluamatta kuitenkaan tehdä mitään sen eteen.

Miehelleni on tulossa tänään vieras: eräs hänen vanhoja tuttujaan, joka on nähnyt myös tien lavemman puolen ja kulkenut sivupolkuja. Täysin alkoholisoitunut ja taitaa vetää valillä kaikkea muutakin, mutta on kuitenkin pystynyt pitämään itsensä sen verran kuosissa, että käy töissä ja hoitaa itseään. Elämän jäljet näkyvät kuitenkin koko olemuksessa.

Tarkoituksena olisi, että tuo tyyppi jäisi meille yöksi.

En tiedä miten mieheni aikoi järjestää nukkumisjärjestelymme, sillä hän nukkuu itse vierashuoneeksi tarkoitetussa huoneessa. Aikooko nukkua itse sohvalla? Vai aikooko laittaa vieraan nukkumaan sohvalla? Minun huoneeseeni ei ole asiaa - kummallakaan. Saavatpa pojat miettiä itse, miten asian hoitavat. Nukkukoot vaikka vierekkäin samalla patjalla. Kun mieheni kertoi suhteestaan Toiseen Naiseen ja heidän konserttimatkastaan juuri silloin kun minä ja lapsemme tulimme Sveitsiin, hän sanoi: "Miksi ihmeessä kaikki nostavat noin hirveän hälyn, kun tämä kaverini, jonka luona käyn ja jonka kanssa menen konserttiin onkin naispuolinen. Kukaan tuskin piittaisi, jos tämä olisi mies..."

Että mietipä sitä sitten itse.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Eksyin Helvetian sivuilta tänne ja luin typertyneenä tätä blogiasi. Kuulostaa niin pliisulta, kun sanon, etttä voimia ja jaksamista. Tässä on linkki Taloussanomien sivuilla, missä ulkomaisia avioeroja tarkasellaan: http://www.taloussanomat.fi/sisaantulo.php?news_id=201237344&ref=tf1&ref=tf1
Linkeistä tuli useita juttuja. Toivottavasti näistä on vähän hyötyä. Parempaa jatkoa!
AR

Nimetön kirjoitti...

Minäkin eksyin tänne samoilta sivuilta.. Ei muuta kun tsemppiä sinulle vaikeassa tilanteessa! Kirjoitat niin kiehtovasti, että varmaan olisi aineksia kirjoittaa joskus enemmänkin, vaikka kirjaksi asti. Eipä tämä varmaankaan paljoa lohduta, mutta voimavara kirjoittaminen kuitenkin ehkä on.
Terveisin Milli

Miwwis kirjoitti...

Olen lukenut koko blogisi alusta loppuun ja aina odotan uusia päivityksiä. Olen todella pahoillani vuoksesi, että olet joutunut noin törkeän teon kohteeksi miehesi taholta. Toivon todella, että tulevaisuus tuo sinulle helpomman elämänvaiheen ja jatkon. Voimia raskaaseen aikaan ja häntä pystyyn vaikka hakaneulalla (sanontatapa jota itse käytän vaikeissa elämäntilanteissa tsempatakseni). Kirjoitat todella hyvin. Terveisin Milla.

Jääkarhu kirjoitti...

Kiitos AR linkistä - hyvin tuttua asiaa, jota mietin lähes päivittäin. Tuo avioerolaki on täällä tiukempi kuin Suomessa, mutta aviorikoksen vuoksi meille myönnettäisiin ero heti ilman harkinta-aikaa, jos tiukaksi menee ja päätän hakea eroa mitä kautta tahansa. Meille kuitenkin on asumusero ensimmäinen vaihtoehto ja sekin vasta sitten, kun olen saanut jalkani tukevasti maahan. Minun olisi hyvin vaikea palata Suomeen jo siitäkin syystä, että lapsellemme on parempi tulevaisuus täällä: hänellä on täällä kaikki sukulaiset ja kavereitakin on alkanut koulusta löytyä.

Jos eroaisimme, miehelläni olisi velvollisuus maksaa elatusapua lapsesta, mutta myös minulle niin kauan, kuin oma taloudellinen tilanteeni sitä vaatii, eli periaatteessa siihen asti, kun tienaisin yhtä paljon kuin hän. Laskelmat menevät jotenkin niin, että molempien talouksien tulot ja menot lasketaan yhteen ja palkat periaatteessa tasataan niin, että enemmän tienaava maksaa elatusapua vähemmän tienaavalle ja tämä jaetaan sitten lapsen- ja puolison elatusavuksi. Raa´an laskelman mukaan mieheni pitäisi maksaa melkoinen summa ja hän ei ole tästä vielä ilmeisesti tietoinen. Tai sitten on ja juuri siitä syystä yrittää pitkittää eroa. Tuolla aikaisemmin kirjoitin jo kerran, että virallisissa tiedostoissa meidän on laitettu jo asumuseroon- ja enpä aio asiaa korjata, kun tiistaina menen työvoimatoimistoon neuvottelemaan työasioista ja työttömyyskorvauksesta. Tuo nimittäin vaikuttaa myös korvauksen suuruuteen.

Kiitos Milli ja Milla kannustuksesta. Häntä painuu alas vain ajoittain ja hakaneulalla sitä todellakin pidetään ylhäällä. Heikko sortuu elon tiellä - jätkä sen kuin porskuttaa.