lauantai 13. lokakuuta 2012

Kansainvälinen Epäonnistuja

 Kaikki pöntöstä alas
Tänään, 13.10. vietetään kansainvälistä epäonnistumisen päivää. Tarkoituksena on nostaa esille fakta, että epäonnistuminen kouluttaa ja kasvattaa enemmän kuin onnistuminen ja näinollen epäonnistumista pitäisi arvostaa enemmän kuin onnistumista.

Tänään 13.10. on myös kolme kuukautta siitä, kun mieheni tietoisesti jätti minut.CURRICULUM VITAE
Jääkarhu

1. Epäonnistuin jo syntyessäni. Sen sijaan että olisin syntynyt rikkaaseen tai edes normaalisti toimeentulevaan perheeseen, synnyinkin rakastavaan, mutta köyhään perheeseen, jossa oli pulaa lähes kaikesta.
2. En onnistunut pääsemään kouluaikaan suosittujen ryhmään, vaan olin koulukiusattu perhetaustani ja sen tuomien ongelmien vuoksi
3. En onnistunut ylioppilaskirjoituksissa saamaan kuutta ällää, vaikka fiksu olinkin. Laiskuus kompensoi älyn.
4. En onnistunut pääsemään yliopistoon sille linjalle, jonne halusin ensimmäisellä kerralla. Pääsin viidennelle varasijalle, mutta jätin hakemisen sikseen, kun ei kerran ensimmäisellä kerralla onnistunut.
5. Seuraavana vuonna en onnistunut pääsemään edes kakkosvaihtoehdolle, joten en hakenut yliopistoon enää uudelleen.
6. Epäonnistuin ravintolakoulussa sotkemaan uravalintani, joka vei lopulta väärään suuntaan.
7. En onnistunut pääsemään töihin Itävältaan, jonne halusin, vaan jouduin tyytymään Sveitsiin.
8. Tapasin tulevan mieheni. Tuolloin tämä ei ollut vielä epäonnistuminen, mutta myöhemmässä vaiheessa muuttui siksi.
9. En onnistunut jäämään Sveitsiin, koska mieheni halusi matkalle.
10. En onnistunut mieheni kanssa tekemään koko suunnittelemaamme reittiä, vaan tulin raskaaksi.
11. En onnistunut palaamaan Sveitsiin, koska mieheni halusi Suomeen.
12. En onnistunut löytämään Suomesta alussa töitä ja koska miehelläni ei ollut vielä työlupaa, elimme kieli vyön alla käyttäen loppuun säästövaramme, sillä
13. en onnistunut pääsemään Kelan äitiysrahan piiriin, sillä olin tullut Suomeen muutama päivä vaadittua päivien lukumäärää myöhemmin.
14. Emme onnistuneet saamaan myöskään muuta sosiaalitukea, koska meillä oli ollut tilillä liikaa rahaa. Sitä ei otettu huomioon, että tuo raha oli jo käytetty loppuun, kun kummallakaan ei ollut mitään tuloja.
15. En onnistunut synnyttämään normaalisti 10-vauvaa, vaan lapsiparka joutui viettämään muutaman ensimmäisen elinpäivänsä vastasyntyneiden teho-osastolla.
16. En onnistunut yrityksemme rahoitusneuvotteluissa, vaan jouduimme pankin asettamaan ansaan.
17. En onnistunut löytämään meille kunnollista uutta kotipaikkaa, vaan jälleen jouduimme kieli vyön alle, kun ostamamme liiketila-asuinhuoneiston kulut olivat liian isot.
18. Epäonnistuin yrittäjänä ensimmäisellä paikallamme.
19. Epäonnistuin välitöissä yrityksemme ulkopuolella ja jymähdin urakehityksessä paikalleni ja kulutin itseni loppuun, kun olin kaikesta huolimatta liian uskollinen työntekijä
20. Epäonnistuin jatko-opinnoissa, kun perheemme toinen auto sanoi sopimuksensa irti ja en päässyt enää toisella paikkakunnalla olevaan opiskelupaikkaani.
21. Vaihdoin koulua, mutta epäonnistuin päättötodistuksen saamisessa, koska ensimmäisessä koulussani ei ollut kemiaa, joka toisessa koulussa olisi pitänyt suorittaa omatoimisesti, mutta en onnistunut löytämään töiden ja muun koulun välistä ylimääräistä aikaa.
22. Epäonnistuin yrittäjänä toisella paikkakunnalla ja muutimme Stadiin.
23. Epäonnistuin liiketilan valinnassa ja jouduimme kieli vyön alle, kun emme saaneet yritystämme auki 9 kuukauteen ja muita tuloja ei ollut, koska jouduimme tekemään työtä yrityksemme eteen kaikesta huolimatta.
24. Epäonnistuin henkilökunnan palkkaamisessa.
25. Epäonnistuin mieheni, jonka ammatti on ihan muu, ohjaamisessa ja opastamisessa töihin.
26. Epäonnistuin liiketilan ylläpidossa.
27. Epäonnistuin asiakaskontakteissa stressin vuoksi.
28. Epäonnistuin yrittäjänä myös Stadissa ja yritys meni melkein konkurssiin.
29. Epäonnistuin liiketilan myynnissä.
30. Epäonnistuin vuokralaisen valinnassa. Maksaa vuokransa milloin sattuu.
31. Epäonnistuin myös vuokralaisen valinnassa entiseen omistuskämppäämme.
32. Epäonnistuin kämpän vuokralaisen valinnassa toistamiseen.
33. Itseasiassa epäonnistuin jo kämpän ostossa, koska sitä on mahdotonta myydä pienellä paikkakunnalla, jossa on talousvaikeuksia ja kukaan ei osta mitään kiinteää.
34. Epäonnistuin suhteessa mieheeni ja elämämme alkoi vähitellen erota jo tässä vaiheessa, vaikka kumpikaan ei sitä vielä huomannut.
35. Epäonnistuin asunnon saannissa Stadissa ja maksoimme aivan liian suurta vuokraa tuloihimme varrattuna.
36. Epäonnistuin painonpudotuksessa.
37. Kun viimein onnistuin painonpudotuksessa, epäonnistuin sen alhaallapitämisessä.
38. Epäonnistuin pitämään itsestäni huolta ja minusta tuli kävelevä raunio.
39. Epäonnistuin yhden kissamme hoitajuudessa ja jouduimme luopumaan siitä sisäsiisteysongelmien vuoksi.
40. Epäonnistuin koiramme kasvattamisessa. Ei se edes ollut minun koirani, vaan mieheni ja lapseni, mutta he ei vät välittäneet kouluttaa koiraa ja siitä tuli kuriton ja jouduimme luopumaan siitä.
41. Epäonnistuin henkisen hyvinvointini ylläpidosta ja poltin itseni osittain loppuun.
42. Epäonnistuin lapsemme ohjauksessa kouluasioissa ja hänesta tuli omaan tapaani laiska kotitehtäviensä suhteen.
43. Epäonnistuin mieheni seksuaalisessa tyydytyksessä. Varsinkin siinä vaiheessa, kun hän muutti ennen minua Sveitsiin, sillä
44. epäonnistuin saamaan töitä Sveitsistä, jotta olisimme voineet kaikki muuttaa samaan aikaan.
45. Epäonnistuin Fuji-vuoren valloituksessa, sillä en saanut halpoja lentolippuja Tokioon. Halvat liput tulivat myyntiin siinä vaiheessa, kun olin varannut Thaimaan lomani.
46. En onnistunut ostamaan halpoja lippuja Tokioon, sillä minulla ei ollut rahaa ja Thaimaan matkan peruutus olisi ollut kyllä mahdollista ilman kuluja vielä siinä vaiheessa, mutta rahat olisin saanut takaisin vasta siinä vaiheessa, kun halvat liput Tokioon olisivat olleet jo loppu.
47. Epäonnistuin muutossa Sveitsiin, sillä minua odotti siellä pommi, kun mieheni oli vaihtanut minut jo toiseen.
48. Epäonnistuin pitämään ensimmäisen sveitsiläisen työpaikkani.
49. Epäonnistuin työnhaussa.
50. Epäonnistuin työnhaussa toisen, kolmannen, neljännen ja kymmenenennen kerran.
51. Epäonnistuin päätymään siihen kivaan työpaikkaan, jonka olisin todella halunnut ja jonne soppari oli vain viikoksi.
52. Epäonnistuin saamaan mieheni takaisin ja kampeamaan Toisen Naisen tieltäni pois.
53. Epäonnistuin jatkamaan rakasta harrastustani, jossa pääsisin purkamaan paineitani, sillä minulla ei ole (taaskaan) rahaa.
54. Epäonnistun kerta toisensa jälkeen säilyttämään rahaa tililläni pahan päivän varalle. Tili ammottaa koko ajan tyhjillään.
55. Epäonnistun työssäni (silloin kun sitä on) tekemään niin laadukasta jälkeä kuin itse haluaisin
56. Epäonnistun ihmissuhteissani ja minua pidetään outona.
57. Epäonnistun solmimaan uusia ihmissuhteita tai flirttailemaan mielenkiintoisten kumppaniehdokkaiden kanssa.
58. Epäonnistun pitämään asuntoni siistinä ja järjestyksessä. Eihän se tietysti yksin kontollani ole, mutta olen kuitenkin perheen äiti.
59. Olen siis epäonnistunut olemaan äitinä.
60. Olen siis täydellinen epäonnistuja. Tämä merkitsee puolestaan sitä, että olen epäonnistunut olemaan epäonnistuja, koska olen vienyt sen täydellisyyteen.


6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ou nou.

Nimetön kirjoitti...

Oot kyllä aika mainio. Et siis olekaan täydellinen epäonnistuja. Pakkohan tänhetkisen tilanteen on ratketa johonkin suuntaan kunhan vain pinna kestää vielä. Työpaikka taitaa nyt olla se kynnyskysymys. Asuntohan on, eikä siitä voida ulos heittää vaikka yhteisasuminen kinkkistä onkin, ja itse sieltä pois haluaisit. Voisitko yrittää suhtautua kuin kimppakämppään. Vastaat vain tytön ja ITSESI hyvinvoinnista ja teidän lisäksi asunnossa asuu joku tyyppi, jolle nyt kuitenkin jätät kaikki maksut, kai ihan käytännönkin syistä. Jos se tyyppi tuo naisensa asuntoon niin ei kai sitä voi estää, mutta kellään vieraalla ei ole oikeutta koskea sun tavaroihin tai ottaa niitä käyttöön. Sinäkin voit tuoda asuntoon kenet haluat, vaikket nyt erityisesti haluaisikaan, mutta periaatteessa. Pää pystyyn ja itsekkyyttä kehiin.
paskeriville

Nimetön kirjoitti...

Kirjoita nyt 60 asiaa, jossa olet onnistunut!Älä päästä epäonnistumisen tunnetta ja katkeruutta pesiytymään päähäsi. Käymään voi tulla, mutta ei olemaan. Miehesi on kohdellut sinua todella kurjasti, mutta se ei tee SINUSTA epäonnistunutta!
Elli

Nimetön kirjoitti...

Olet selvästi selviytyjä! Rivien välistä pystyy lukemaan tilanteestasi huolimatta positiivisen asenteen elämään ja ironisen otteen tapahtumiin. Vaikka kaikki muu epäonnistuisi, niin kirjoittajana olet onnistunut. Tekstisi on mukaansatempaavaa ja koukuttavaa :)
Terveisin Kanssaeläjä

Nimetön kirjoitti...

Vielä sä näytät kaikille (eteenkin itsellesi!)!! Ajattele, sä voit tehdä elämästäsi nyt juuri sellaisen kun haluat...vaikka menestystarinan. Kaikki on nyt IHANASTI avoinna :)

Sole

Jääkarhu kirjoitti...

Kiitos kaikille kannustuksesta!

Elli, hyvä idea... tosin jokainen päivä, kun illalla menen nukkumaan enemmän tai vähemmän henkisesti ja fyysisesti terveenä on VOITTO taistelussa katkeraa kohtaloa vastaan ;o)