tiistai 2. lokakuuta 2012

Kun kohdattiin, oli pimeää, kun erottiin oli pimeä(m)pää...

PolarStripeismia voi pelata monessa paikassa.
Vaikka Thaimaassa.
Eihän mulla Stadissa mitään kameraa mukana ollut.
Joko kaikki menopaikat alkavat tuntua liian tutuilta? Joko kalja maistuu puulta aina samassa paikassa? Haluatko kokeilla jotakin uutta? Onko Metromaratooni jo nähty ja kokeiltu? Tekisikö mieli vaeltaa muuallakin, kuin yhtä katua pitkin?

(Kerro lisää!)

Silloin pelisi on PolarStripeismi, joka keksittiin ja kehiteltiin Polarbearin ja RedStripen voimin Kallion yössä, kun emme millään osanneet päättää, minne menisimme tai kuka määräisi aina seuraavan paikan.Pelin säännöt:

(Kerro lisää!)

1. Määrää kierrokselle alkupiste ja loppupiste sekä alkuaika ja loppuaika. Alku voi olla vaikkapa ruokapaikka ja loppupiste kapakka lähellä kotia tai joku muu kantapaikka. Alue, jolla peli suoritetaan, rajataan etukäteen esimerkiksi tietty kaupungisosa, tietty huvittelualue tai vaikkapa koko kaupunki. Peli toimii parhaiten alueella, jossa huvittelupaikat eivät ole keskittyneet yhdelle ainoalle kadulle vaan levittäytyneet ympäriinsä ja jossa on monia erilaisia paikkoja. Helsingin Kallio on asiaa, samoin Zürichin Langstrassen ympäristö.

2. Kaivele lompakostasi, taskustasi tai löydä vaikka maasta euron kolikko. Joo, sen on oltava nimenomaan euron kolikko ja sitä on kannettava koko matkan ajan. Kolikko on käytettävä viimeiseksi määrätyssä paikassa. Jos kolikko katoaa matkalla tai jos sitä ei muista käyttää viimeisessä paikassa, seuraa rangaistus.

3. Heitä kolikkoa. Kruuna tarkoittaa sitä, että baarista poistutaan ovella oikealla, klaavalla käännytään vasemmalle.

4. Kävele määrättyyn suuntaan ja astu sisään ensimmäiseen oikealla olevaan baariin. Seuraavan kolikonheiton jälkeen puolestaan mennään ensimmäiseen vasemmalla. Pelin alussa voi määrätä, millaiset paikat suljetaan pelistä pois, esim. kahvilat, seksiklubit, ruokapaikat. Tämä on pelaajien päätettävissä, mutta määrättävä etukäteen.

(Kerro lisää!)

5. Jos ensimmäistä baaria ei ole tullut ennen ensimmäistä tienristeystä, käännytään risteyksessä samaan suuntaan, mihin kolikko on määrännyt kääntymään edellisen baarin ovelta. Eli jos suunta oli oikealle, käännytään risteyksessä oikealle.

6. Jos joutuu kiertämään korttelin ilman että uutta baaria ilmestyy matkan varrelle (saattavat olla nopeita rakentamaan...), käänytään takaisinpäin. Jos näinkään ei löydy uutta paikkaa, heitetään kolikkoa uudelleen.

7. Jos tullaan määrätyille rajoille, käännytään takaisinpäin.

(Kerro lisää!)

8. Jo alkumatkasta kannattaa poimia toisten baarin asiakkaiden puheista jokin lentävä lausahdus, jota sitten toistetaan koko matkan ajan.

(Kerro lisää!)

9. Narikkamaksuja tai muita sisäänpääsymaksuja ei saa maksaa. Jos maksaa, koska haluaa juuri syystä mistä tahansa kyseiseen baariin, seuraa rangaistus.

10. Jokaisessa baarissa juodaan vain yksi drinksu.

11. Käytyjen baarien nimet täytyy muistaa vielä seuraavanakin päivänä. Mielellään ilman muistiinpanoja.

12. Samaan baariin ei saa mennä kahta kertaa. Jos sama baari tulee kolikon määräämänä, jatketaan matkaa ohi kolikon määräämään suuntaan sääntöjen mukaan (risteyssääntö!) niin pitkään, kun tulee uusi paikka.

13. Rangaistukset: juotava shotti. Jos rangaistus tulee siitä, että ei ole muistanut käyttää kolikkoa viimeisessä baarissa, rangaistus kärsitään heti seuraavan pelin alussa.

14. Lisätvistiä peliin tuo, jos mennään useammalla porukalla samalla alueella: kuinka usein päädytään samaan paikkaan ja kuinka monta paikkaa kukin ryhmä-rämä ennättää kiertää.

Takaan, että tulee hauskaa ja tulee käytyä monessa mielenkiintoisessa paikassa, jonne ei varmasti muuten olisi mennyt.

Oma tiemme kulki reittiä: Salpimienta->Kurjenlento->Tenkka->Viva la Vida->Siimabaari->Molotov->Heinähattu->Populus->Pääkonttori->oma kantapaikka.

Näistä Heinähattu ja Pääkonttori olivat jo tuttuja, Populukseen en olisi mennyt ilman pelin ohjausta, ja itseasiassa Populuksessa rikoimme narikkasääntöa, koska olimme Heinähatussa törmänneet mielenkiintoiseen seuraan, ja Populus sattuman oikuista täytyikin ottaa narikastaan huolimatta peliin mukaan. Kurjenlentoon tulen varmasti käymään Kalliossa käydessäni (Kerro lisää!) ja Molotov oli varmasti reittimme mielenkiintoisin paikka. SuperPlus. Ilman peliä sekin olisi jäänyt näkemättä.

Voi olla, jos käytyjen baarien listasta muodostuu pitkä, täytyy seuraavana aamuna ottaa pääkipuun "aisaatana" ellei ole muistanut ottaa kotiin tultuaan jo ennaltaehkäisevää...


1 kommentti:

Red Stripe kirjoitti...

Ei mitään (tirsk) lisättäväää... :D