torstai 15. marraskuuta 2012

Hapanta ja makeaa

Juttu karkasi sivuraiteille.

Ystäväni kanssa heittelemämme sähköpostit kiertävät Kirkonmiehen ympärillä kuin ortodoksit kirkon ympärillä pääsiäisyönä. Vaikka olenkin sisältä aivan rikki, niin hurtilla huumorilla höystetyt jutut piristävät silti kummasti päivää. Onneksi keskustelun  kohde ei tiedä asiasta mitään, vaikka ihan hyvällä maulla asiasta vitsailemmekin.

Mitä tapahtuisi sitten, jos meillä nyt löytyisi muutakin keskusteltavaa, kuin maailman julmuus tai ehtoollisviinit... Miten ilmaisisin asian, jos haluaisin vaikka lähteä Zürichin suomalaisten Perkele Klubille illanviettoon kokeilemaan uusia potentiaalisia kirkkoviinejä? Tai mitä sanoisin silloin, kun jokin homma ei pelitä ja normielämässä saattaisin päästää ilmaan sanoja, joita merimiehetkin kuulema käyttelee? No pesihän se Jeesuskin prostituoidun jalkoja, vai liekö ollut toisinpäin, en muista. 

Sain kyseiseltä Herra Tohtorismieheltä eilen sähköpostiakin tähän kaiken myllerryksen keskelle, kuin tilauksesta ja lisäten vaan lisää vettä myllyyn. Pyyteli minua leipomaan jotakin erääseen tilaisuuteen. Aloitti sanoilla: Liebe Jääkarhu. Mietin, miten olisin aloittanut vastauksen: Lieber Etunimi vai sehr geehrter Herr Doktor Jolla-on-Sukunimikin? Hah. Päädyin ekaan, henkisestä nikottelusta ja kikattelusta huolimatta.

Ystäväni yrittää tuputtaa minulle ajatusta, että Herra Pastorin pitää tehdä tikusta asiaa ja ottaa yhteyttä ihan tarkoituksellisesti. Itse nikottelen vastaan, että soittaa ja sähköpostitella voi ihan kenelle tahansa. Eihän lehtimyyjätkään kanssani mitään suhteita halua aloittaa ja sähköposteja olen saanut jopa Gordon Ramsayltä. Mutta, jos ovikello soi ja takana seisoo mustaan pukeutunut kirkonmies ja kysyy minua, niin sitten harkitsen asiaa uudelleen.

Tänään piti sitten leipoa kirkon hallituksen kokoukseen ja päätin tehdä pullaa. Ystävä käski laittaa isoja rusinoita, itse mietin, joskos tekisi bostonkakun ja laittaisi viestin, että siitä saa sitten murtaa palasen kokouksen osanottajille.


Onko pullat hyvin uunissa?

Eli mopo on karaannut täysin lapasesta. Pitäisi osata laittaa piste johonkin kohtaan.

Tein sitten pullataikinan lisäksi myös happaman ruistaikinan.


Tästä taidan olla melkein ylpeä!

Miehellä on jotakin outoa taas menossa. Oli menossa tapaamaan tänään työpaikkansa työsuhdeasuntoja hallinnoivaa henkilöä. Ei kertonut tarkempaa syytä. On myös viettänyt huomattavasti enemmän aikaa Kossisen Hanen nurkissa kuin kotonaan. Tyttö kertoi, että Kossinen asuu yksin talossa, joka on periaatteessa tarkoitettu useammalle perheelle. Mieheni sanoi jossakin vaiheessa että Kossinen ja Exä-Kossinen olivat yrittäneet myydä taloa. Ilmeisestikin onnistumatta, sillä tyttäremme mukaan Kossinen rakentaa alakertaan maalausterapia-ateljeetaan. Jotenkin minulla on myös tunne, että mieheni on vähitellen alkanut rakentaa elämäänsä myös siellä päässä. Tulee usein eri vaatteet päällä kuin on lähtenyt reissuun ja ei ole kuitenkaan ottanut mitään kotoaan mukaansa. Ei edes hammasharjaa.

Tuleeko tästä keitoksesta hapan vai makea. Jotakin on ilmassa ja voin lyödä vetoa, että lähiaikoina tapahtuu jotakin suurempaa. Äidillenkin on tulevasta erostamme jo kertonut.

Jos huonosti käy, niin on hyvä muistaa, että kirkko on aina tarjonnut pakolaisille suojapaikan. Suomessakin jokunen vuosi sitten piiloteltiin paria mummoa ihan toden teolla. Joten miksi ei täällä?

Pappilassa asuu kuuden makuuhuoneen kämpässä vain yksi ihminen.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei Jääkarhu!
Stemppiä! Myönnän, toi on hieman karsea kasari-ilmaisu, mutta joskus sanat ei oikein taivu ilmaisemaan sitä mitä haluaisi sanoa. Olen seurannut blogiasi lähes sen alkumetreiltä ihmetellen tulevan ex-miehesi totaalista tolvanuutta, ja ihaillen sitkeyttäsi, jolla olet rämpinyt eteenpäin kaaoksessa. Toivottavasti uusin keitos osoittautuu makeaksi. Olisit niin ansainnut sen. Ystävällisesti - Katja

Nimetön kirjoitti...

Niin - ja enhän mä osaa edes kirjoittaa tuota karseaa kasari-ilmaisua oikein. Tarkoitus oli siis sanoa. Tsemppiä! Edelleen ystävällisesti - Katja

Nimetön kirjoitti...

Pullat pystyyn, sanoi Popedakin aikoinaan :)

T:Sole

Nimetön kirjoitti...

Huhuu! Kuis kulkee?

T.Sole

Puolis kirjoitti...

Meillä on ikävä sua! (aaaargh montakohan yritystä tarvitaan, että saan tämän kommentin läpi, noi todistelut on joskus hirrrrrveän vaikeita!)

Nimetön kirjoitti...

Hurmasiko se pastori sinut sittenkin? :)

Ilmoita meille edes, että kaikki on OK, vai onko?

T:Sole

Nimetön kirjoitti...

Nyt tarviis tietää, mitä kuuluu? Onko kaikki hyvin? Toivottavasti on ja taukoon olisi syynä kivat asiat.

Jääkarhu kirjoitti...

nöyrin anteeksipyytöni teille kaikille tästä pitkähköstä tauosta. Mulla tuli niin kova pala purtavaksi ja sulatettavaksi (kovempi kuin ruisleipäni kuori), että piti miettiä hetki jos toinenkin, miten asian saisi parhaiten ilmaistuksi.

Ulkoisesti elämä on mennyt samoja raiteita kuin ennenkin, mutta sisäisesti olen kasvanut tämä aikana ainakin puoli metriä :)