torstai 4. heinäkuuta 2013

Kaikella on aikansa

Yksin kotona
Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei.

Päiväni mieheni byroossa alkavat olla luetut. My days are numbered. Sihteeri Näpsäkkä on loistanut pian poissaolollaan puoli vuotta, ja nyt alkaa olla käsillä se aika, että hänet voidaan virallisesti sulkea pois palkkalistoilta.

Työni oli alunperinkin tarkoitus kestää vain tähän hetkeen asti, tai lähemmin siihen, kun Näpsä on poissa ja uusi Näpsä ohjaksissa. Arvio oli, että tähän saattaisi kulua aikaa vielä pari kuukautta lisää. Olin varautunut istumaan pallillani ainakin siihen asti, kun mahdollinen kouluni alkaisi ja perehdyttäisin jonkun uuden henkilön firman saloihin.

Kaikki oli mielestäni tällä filosofialla reilassa, ja tottakai minulla on vielä takaovi auki, jos en saisikaan haluamaani opiskelupaikkaa, ja siinä tapauksessa olisin käytettävissä yhä edelleen vaikka ajasta iäisyyteen. Olen mielestäni hoitanut hommani hyvin, soraääniä ei ole kuulunut, vaikka toki virheitäkin olen tehnyt ja joskus jotakin pientä unohtanut. Olen tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen ja pelittänyt yhteisen nuotin mukaan. Ja kaikki ovat olleet sanojensa mukaan työhöni tyytyväisiä. Isosta Pomosta kaikkiin kollegoihini.

Kodittomien safkamesta
Mutta MitVit.

Kuulin tänään juorun, että paikalleni, tai virallisesti Näpsän paikalle ajatellaan Alfan uutta Tyttöystävää, BetaNaarasta (tähän kortteliinhan mahtuu vain yksi AlfaNaaras ja se paikka on jo varattu!).

Ei helkkarissa. Luulin, että Beta on töissä, hyvinpalkatussa ja arvostetussa ammatissa. Onko hän nyt oltuaan pari kuukautta Alfan peesissä valmis luopumaan leipätyöstään ja palaamaan takaisin tähän työhön? Paino sanalla "takaisin", sillä hän on aikaisemmassa elämässään ollut samantyyppisissä töissä, jatkanut sen jälkeen opintojaan, ja kivunnut nokkimisjärjestyksessä vähän ylöspäin.

Onko hän jatkamassa ammattiaan osa-aikaisesti ja ottamassa tämän osa-aikaisen pestin pelkästään siitä syystä, että on nyt Alfan kanssa yhdessä? Aika nopeaa vauhtia menevät romanssissaan eteenpäin, jos näin on käymässä. Toki juorun mukaan Alfaa ja Betaa onkin jo ajateltu aikaisemmin ympäröivän maailman toimesta yhteen, sillä molempien koulutus ja ammatti liippaavat läheltä toisiaan ja ovat kiinnostuneita ammateissaan samoista aihepiireistä. Sopivat kuulema myös luonteiltaan hyvin yhteen. Eivät varmaan ole kuulleet siitä, että muiden mielestä vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Nämä kaksi ovat kuin kaksi saavia peilityyntä vettä. Ei minkäänlaista väräystä missään suunnassa. Ei tuulenvirettä. Ei liplatusta. Ei edes vedenalaista virtausta. 

No jos näin on, niin olkoon. Eihän tässä mitenkään muuten voisi käydäkään, kun piiri pieni näyttää pyörivän suhteellisen tiiviiseen tahtiin. 

Seuraavaksi varmaan sitten lyöttäydyn yhteen Kossisen Hanen eksän kanssa. Niinpä. Mikäpäs siinä. Rikas mies. Vaikkakin vanhan viidakon sanonnan mukaan ei saa naida apinaa rahan vuoksi. Raha häviää. Apina jää.

2 kommenttia:

Puolis kirjoitti...

ei voi muuta sanoa kuin voi helvetti!

Jääkarhu kirjoitti...

Näin on närekarvat, vai miten sitä sanottiinkaan...