maanantai 15. lokakuuta 2012

Mitä sain ja mitä saikaan hän? Risaisen elämän.

Heitä pelastusrengas

RAVi-päivä. Oma palveluneuvojani oli äkäinen: olen ollut jo kuukauden työttömänä ja mitään pysyvää ei ole tiedossa. Olenko jo paikallisen mittapuun mukaan pitkäaikaistyötön, vai mistä tää nyt johtui? Oliko neuvojalla vain huono päivä vai hengittääkö valtion päättäjät jo niskaan? Ehkä tuo jälkimmäinen. No joka tapauksessa sain pinkan työpaikkailmoituksia kouraani, sellaisia, joita ei välttämättä itse osaa etsiä paikkailmoitusviidakosta. Saapas sitten näkee, mikä on reaktio kuukauden päästä, jos vieläkin olen työttömänä.

Elli ehdotti tuolla edellisen postauksen kommenteissa, että minun pitäisi kirjoittaa ylös myös 60 asiaa, joissa olen onnistunut. Minulle jokainen päivä, jonka olen saanut kunnialla loppuun menettämättä järkeäni on jo voitto taistelussa elämän asettamista lähes ylipääsemättömistä esteistä. Niinpä sitten ajattelinkin, että teenpäs iselleni toimintasuunnitelman. En jaksa viittä vuotta eteenpäin miettiä, mutta mennäänpäs vaikka alkuun näin vuoden janalla.

15.10.2013 mennessä

Jääkarhu on saavuttanut seuraavat maalitavoitteet, eikä ole kaatunut kalkkiviivoilla:
(Päivitettävä punaisella aina kun kohta saavutettu)

1. Hyvä, miellyttävä työpaikka, jossa on haastetta tarpeeksi, mutta ei liikaa. Ammattiani vastaava ja siitä maksetaan sopivaa palkkaa. 11.2.13 tämä pitää paikkansa, vaikka työ onkin vain osa-aikainen
2. Menestyn työssäni.
3. Kiva asunto Zürichin keskustassa tai lähellä sitä.
4. Riidaton (asumus)ero miehestä. 11.2. osittain toteutunut - mies käy vielä 2 yötä viikossa "vieraana".
5. Tyttäreni asuu luonani.
6. Pankkitililleni olen saanut säästettyä rahaa joka kuukausi tietyn summan. Enemmänkin saa laittaa, mutta ehdoton minimi on olemassa (en kuitenkaan kerro sitä julkisesti, mutta pidän omassa mielessäni). Säästettävä summa olkoon se määrä, joka on tililläni kuukauden lopussa/uuden palkan tullessa, mutta siis vähintään tuo määrätty minimi. (1)(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)(12) (Minimisummalla laskettaessa täyttyi ennen 12 kuukauden aikarajaa. Mutta sitten alkaakin tuhlaus...)
7. Valloitan Fujin vihdoin ja viimein tai käyn Nepalissa tai kävelen Santiago de Compostela-vaelluksen kesälomallani.
8. Olen aloittanut rakkaan harrastukseni uudelleen ja menestyn siinä.
9. Olen aloittanut punttisali- ja jumppaharjoittelun 
10. Olen pudottanut painoani vähintään 15 kiloa (en ole anorektikko, tuo on realistinen tavoite). (15)(14)(13)(12)(11)(10)(9)(8)(7)(6)(5)(4)(3)(2)(1)
11. Minulla on vähintään 2 hyvää työkaveria, joden kanssa voin keskustella kaikesta.
12. Minulla on 2 hyvää kaveria töiden ulkopuolelta, esimerkiksi rakkaan harrastukseni parista.
13. Minulla on hyvä -vähintään ystävyys-  suhde yhteen mieheen (jaa, tämä nyt sitten sattuu olemaan eksä, mutta suhde on hyvä ystävyyssuhde... Sanottiin asiasta sitten mitä tahansa, niin pakko oli päivittää...)
14. Tämä blogi hengittää vielä.
15. Olen saanut jo muutama vuosi sitten aloittamani kirjan loppuun ja tarjonnut sitä ainakin yhdelle julkaisijalle.
16. Olen saanut elämäni tasapainoon. Juice Leskisen Risainen elämä on taakse jäänyt vaihe, jolle voi nauraa.
17. Olen päässyt katkeruudestani eroon.
18. Olen jatkanut joogaa ja saavuttanut myös henkisen tasapainon, jota ei voi enää horjuttaa.
19. Olen väleissä mieheni sukuun vielä 15.10.13
20. Olen taloudellisesti itsenäinen ja minun ei tarvitse enää pelätä sitä, että joudun ahdinkoon, jos en saa rahaa mieheltäni. Tuossa vaiheessa voitakoon puhua jo ex-miehestä.
21. Olen tavannut Toisen Naisen ja kertonut häntä haistamaan p****n (siis pullan...). Mutta ei suoraan, sillä v****iluhan on taitolaji, jossa kohde ei välttämättä edes huomaa joutuneensa kohteeksi. //EN nähnyt tarpeelliseksi v****lla.//
22. Olen tehnyt kohdan nro 21 myös miehelleni.//11.2. en tiedä, miksi näin tekisin.//
23. Minulla on vähintään 3 paria korkkareita, joilla myös osaan kävellä: (1)(2)(3) + (1)(2) (Jopa juoksu sujuu 30.1.13)
24. Olen maksanut velkani ajan tasalle ja suomalaisella pankkitililläni, jolta Suomen eri kuluja maksetaan, on aina rahaa, eikä kaikki mene aina viimeiseen pennoseen ja ettei loppuja pidä maksaa täältä.
25. Liiketilamme Stadissa on myyty nykyiselle vuokralaiselle tai sen tilanne on muuten selvä.
26. Liiketilamme toisella paikkakunnalla on myyty tai tilanne muuten selvitetty.
27. Kämppämme toisella paikkakunnalla myyty tai vuokralaisemme tilanne saatu selvitettyä.
28. Treenaan juoksua.
29. Minulla on se ruusutatuointi, josta tämän blogin alkuvaiheessa puhuin. Tähän mennessä en ole kaikkien kiemuroiden ja rahavajauksen johdosta voinut sitä vielä käydä piikittämässä.
30. Olen oppinut luottamaan vaistooni, intuitiooni ja teen vain sitä, minkä tunnen sydämessäni oikeaksi ja hyväksi.
31. En hätiköi päätöksissäni, vaan odotan aina oikeaa aikaa ja paikkaa.
32. En kuitenkään vitkuttele asioiden kanssa, vaan laitan pyörät tarvittaessa nopeastikin pyörimään.
33. Luotan itseeni ja kävelen pää pystyssä
34. Puhun jokaisessa tilanteessa, jossa joudun vieraiden ihmisten seuraan, ainakin yhden kanssa.
35. Opiskelen saksan lisäksi yhtä maan muista kielistä heti, kun työpaikka on löytynyt ja minulla on varaa siihen. 2.8.2013 olen päättänyt panostaa saksan viimeistelyyn niin, että kieliopillisesti saan kielen kuntoon ja pystyn halkomaan hiuksia. Goethe Instituutin C1-taso suoritettuna ja tavoitteena C2-tason suoritus tammi-helmikuussa 2014 yli 90% tuloksella.
36. Ompelen vähintään yhden tilkkutäkin.
37. Neulon ainakin yhden villatakin tai villapaidan.
38. Olen päässyt vähintään yhdelle kaupunkilomalle (esim. pitkä viikonloppu) jonnekkin unelmieni paikkaan: Lontoo, Barcelona, New York, Berliini (11.-16.7.2013), Venetsia (26.4.-29.4.2013)
39. Olen kokeillut ainakin yhtä uutta harrastusta.
40. Olen kokannut vähintään viisi "täydellistä" kasvis-goumet ateriaa uusilla tekniikoilla ja raaka-aineilla: alku-, pää- ja jälkiruoka (1)(2)(3)(4)(5)
41. Olen osallistunut yhteen kilpailuun, jossa täytyy laittaa itsensä likoon.
42. Olen järjestänyt ainakin yhden perhetapahtuman, jonne mieheni sukulaiset on kutsuttu.
43. Kotini kaikissa ikkunoissa on verhot. Kodilla tarkoitetaan sitä, jossa mieheni ei asu kanssani.
44. Maalaan vähintään kolme taulua (1)(2)(3)
45. Uskallan olla oma itseni vikoineni ja heikkouksineni.
46. Opettelen olemaan vakuuttava virallisissa asioissa enkä epäröi tärkeissä päätöksissä niin, että jään epäröintini vuoksi alakynteen, kun luullaan, että en tiedä asioista.
47. Osaan sanoa ei, jos minut yritetään polkea maan rakoon.
48. Uskallan vaatia sen, mikä minulle kuuluu.
49. Minua arvostetaan sen vuoksi mitä minä olen, ei sen vuoksi kuka mieheni on (varsinkin kun kysymyksessä on työ, jota teen hänen työpaikallaan).
50. Saan kunnolliset yöuneni takaisin.
51. Alan säästää eläkekassaa (suomalaisille lukijoille: eläkekassa jakautuu täällä 3 eri pylvääseen, joista vain osan maksaa työnantaja. Osa on säästettävä itse, jos aikoo säilyttää elintasonsa eläkkeelle jäätyään).
52. Saan laillisesti itselleni tukevan maan jalkojeni alle: oleskelulupa, elatusmaksut sekä tyttärellemme että minulle siinä vaiheessa, kun asumme erillämme.
53. Teen selväksi tyttäremme koulussa, että tytärtämme koskevat päätökset menevät molempien vanhempien kautta, ei pelkästään isän kautta, vaikka hän sveitsiläinen onkin.
54. Opettelen käyttämään järjestelmäkameraamme kunnolla ja parantamaan kuvieni laatua.
55. En näytä enää kävelevältä katastrofilta mustine silmienalusineen ja väsyneine ilmeineni.
56. Jaksan olla ystävällinen kaikille. Pidän ystävät lähellä, vihamiehet vieläkin lähempänä.
57. Olen saanut mieheni ymmärtämään tekonsa ja pyytämään anteeksi aiheuttamaansa tuskaa. Omat virheeni olen jo pyytänyt anteeksi.//Edit 7.1.2013. Turha juttu. Voiko ketään vaatia pyytämään anteeksi rakastumista? Mieheni on tilanteen alkumetrien shokista toivuttuani mielestäni tehnyt kuitenkin ratkaisun, joka saattaa olla myös minulle paras.//
58. Ajan pyörällä vähintään kolme 100 km:n lenkuraa (1)(2)(3).
59. Juoksen Naisten Kympin Helsingissä toukokuussa 2013. 11.2.13 tilanteen mukaan tämä saattaa jäädä yliopiston pääsykokeen vuoksi. Eli tavoitteena näistä jompikumpi.
60. Olen niin tiukassa kuosissa, että heikompia hirvittää!


9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hyviä tavoitteita. Kannattaa kuitenkin olla lempeä itselleen. Varsinkin, kun elämässä on rankkoja aikoja, niin itsestään on hyvä pitää erityisen hyvää huolta. Elää vähän niinkuin säästöliekillä eli ei vaatia liikaa itseltään. Riittää, kun selviydytään, niinkuin laulussa sanotaan. Yritän muistuttaa itseäni tästä myös, kokemusta kun on noista rankoistakin ajoista.
Elli

Jääkarhu kirjoitti...

Elli, yritän olla lempeä itselleni ja samalla opettelen olemaan lempeä myös muille, myös niille, jotka minua ovat loukanneet. Kaikki kohdat tähtäävät siihen, että vuoden päästä olen tasapainoisempi ihminen kuin tällä hetkellä ja pystyn hengittämään vapaasti. Jo nyt on alkanut tulla yhä useammin hetkiä, kun TIEDÄN että selviän tästä kaikesta.

Prinsessa kirjoitti...

Kohta 23 saattaa saada merkinnän, kun Prinsessa tulee kylään...

Jääkarhu kirjoitti...

Näin voi tapahtua...

Prinsessa kirjoitti...

Kohta 29 punaiseksi! :)

Prinsessa kirjoitti...

38 kohdasta puuttuu päivitys Berliinin matkasta! :)

Jääkarhu kirjoitti...

Joo joo, kunhan tässä ennnättää kaiken kiireen keskellä... ;)Tosin tavoitteena oli yksi viikonloppu ja sehän oli jo päivitetty keväällä, joten tää jäi vähän poikapuolen asemaan muutenkin :)

Prinsessa kirjoitti...

Loppukiri? :)

Jääkarhu kirjoitti...

Maitohapoilla...